Koje su prednosti aluminija u proizvodnji ograda?

Koje su prednosti aluminija u proizvodnji ograda?

Trajnost i izdržljivost

Aluminij je svijetla kovina koja u leguri AlSiMg daje veliku snagu. Antikorozivan je (ne hrđa), toplinski i električni vodič, odbija svijetlost, tri puta je lakši od željeza. Nije toksičan, nije magnetičan i lako se obrađuje u svim znanim postupcima za obradu metala. Zbog tih prednosti trenutno je najčešće korišten materijal u građevinarstvu. Iako je aluminij sam po sebi otporan na različite vremenske utjecaje, bojimo ga radi dekorativnog učinka.

Aluminij se može bojati s tekućim bojama ili bojama u prahu. Mi koristimo boje u prahu, koje nisu štetne za okolinu jer ne sadrže brzo hlapljiva organska otapala, a kod bojanja ne upotrebljavamo razrjeđivače. Koristimo visokokvalitetne poliesterske boje koje su otporne na UV zrake.

Prethodna priprema prije bojanja sastoji se od postupka kromatiranja. Primjenom prašnog bojanja s poliester prahom i sušenjem boje u peći na 200 *C dobije se površinska čvrstoća boje koja je otporna na vremenske utjecaje. Vrlo je otporan na ogrebotine i ima lijep gladak izgled.

Aluminijske ograde su najotpornije na vremenske prilike i vanjske utjecaje sunca, vlage, korozije, soli.

Spojevi su vijčani, bez varenja što dodatno olakšava jednostavnost montaže te pridonosi kvaliteti aluminijskih ograda. Više vrsta sidrenja omogućava najveću čvrstoću. Ograde se rade po mjeri i prilagođavaju se svim dimenzijama i tehničkim zahtjevima. Ne zahtijevaju nikakvo održavanje, poliranje niti bojanje.

Njega: S čistom vodom jednom godišnje isperemo površine na kojima se nakupila agresivna sol i vodeni kamenac (ne koristimo kemijska sredstva za čišćenje).

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće